tisdag 3 augusti 2010

Nattfoto från cykelvägen "hemma hos mig" i maj. Ensam lampa i mörkret, lång slutartid. Det var svårt att få till det på rätt håll, så den här bilden är upp och ner-vänd. Någon som vill ge sig på att förklara hacken i ljuslinjens kanter? Inte jag, men jag misstänker att de inte skulle uppträda i en "ljus på film"-kamera. Vad heter förresten en icke-digital kamera??

4 kommentarer:

  1. Varför kom inte kommentaren jag skrev igår med?

    En icke digital kamera kallar jag för analog kamera. Kan det duga?

    SvaraRadera
  2. Hmm... ingen aning! Skrev du kommentar på det här inlägget inatt eller? Jag redigerade lite efter att jag lagt upp det. Undrar om det kan ha försvunnit då. Men jag fick aldrig något meddelande om att det kommit en ny kommentar, så du kanske aldrig kom till slutet?

    SvaraRadera
  3. åh, tack! Rimlig förklaring! Då är det bara att räkna taggarna, så har det tagit en sekund mellan var femtionde tagg. 50 taggar finns det tex ungefär längs hjärtats nedre vänstra kant. Fullt rimligt att den sträckan tog en sekund. Eller blinkar det på både toppar & dalar? Hmm... de praktiska växelströmskunskaperna är något suddiga. Nåja, isåfall tog den sträckan en halv sekund, vilket faktiskt också är rimligt. Får kolla vad jag hade för slutartid :)

    För övrigt måste man alltid bekräfta det man skickar i en kommentar, vilket är väldigt lätt att missa. Synd att era kommentarer försvunnit!

    SvaraRadera
  4. 101 taggar var då? Alltså ett halvt hjärta? Där är ju långa sträck0r s0m inte har några taggar alls, där har jag ju rört kameran så långsamt att taggarna flyter ihop. Jag k0llade slutartiden, den var 4 sekunder, vilket jag tycker stämmer med att lampan kan ha blinkat 400ggr om man räknar taggar och uppskattar antalet på de "sammansmetade" sträckorna.

    SvaraRadera